Dom jednorodzinny na skarpie

Dom jednorodzinny o powierzchni 240 m2 zlokalizowany na wąskiej działce ze znacznym spadkiem terenu w kierunku południowo- zachodnim. Obiekt parterowy, z użytkowym poddaszem, z obniżonym poziomem posadzki parteru i zewnętrznym tarasem. Pokój dzienny o wysokości dwu kondygnacji.

Dom jednorodzinny – projekt wnętrz

Projekt wnętrz wolnostojącego domu jednorodzinnego, zlokalizowanego w okolicy Szczecina   na dużej, zadrzewionej działce. Dom dwukondygnacyjny, z antresolą, z częścią  dzienną o otwartym planie, zaprojektowany zgodnie z życzeniem Inwestora, w oparciu o naturalne materiały:  drewno, kamień naturalny i beton, wyposażony w  meble i oświetlenie o najwyższym standardzie włoskich producentów.

Dom jednorodzinny o powierzchni 160 m2

Niewielki dom jednorodzinny dla dwuosobowej rodziny, z garażem dwustanowiskowym, zlokalizowany na płaskiej działce w okolicy Szczecina. Działka z wjazdem od strony południowej.  Zgodnie z życzeniem Inwestora przewidziano zadaszony taras od strony północno-zachodniej. Elewacje wykończone blachą powlekaną, naturalnym drewnem i płytami włóknowo – cementowymi.

pusty

Świetlica wiejska

Gminne Centrum Kultury – koncepcja

Gminne Centrum  Kultury ma na celu integrację i aktywizację lokalnej społeczności miejscowości Przecław oraz Gminy Kołbaskowo. Przyjazne i naturalne materiały, zapraszające wejścia, duże przeszklenia odsłaniające interesująco zaprojektowane wnętrza, czytelna funkcja mają stanowić  o atrakcyjnej, nowoczesnej i unikalnej formie obiektu który ma być miejscem przyciągającym mieszkańców i zachęcającym do wspólnego spędzania czasu.

Budynek o dwóch zróżnicowanych funkcjach: kulturalnej – z salą widowiskowo-konferencyjną i  pracowniami umożliwiającymi prowadzenie zajęć informatycznych, językowych, plastycznych i muzycznych dla dzieci i młodzieży oraz funkcji rekreacyjnej z salą fitness, siłownią i basenem, powiązanej z terenem zagospodarowanym jako teren z urządzeniami sportowymi i zielenią parkową.

Budynek zaprojektowano jako  obiekt składający się z dwóch brył, z układem funkcjonalnym umożliwiającym niezależne użytkowanie obu  funkcji. Od frontu dwukondygnacyjna część z funkcją kulturalną i salą widowiskową, z tyłu parterowy pawilon z częścią rekreacyjną i z drugim wejściem zlokalizowanym w sąsiedztwie boisk sportowych.  Elewacja frontowa podkreślona nadwieszonym dachem i przeszkleniem. Główne wejście, przeszklone na całej wysokości prowadzi do reprezentacyjnego hallu-foyer, o wysokości dwóch kondygnacji, z szatnią i wejściami do sali widowiskowej. Hall doświetlony  świetlikiem dachowym, umieszczonym nad schodami. Salę widowiskową zaprojektowano jako salę, która może służyć również do celów konferencyjnych, z możliwością dzielenia na dwie mniejsze sale za pomocą mobilnych ścianek.  Sala widowiskowa posiada scenę z zapleczem technicznym i dwoma garderobami. Kawiarnia zlokalizowana w centralnej części budynku jest łatwo dostępna także dla użytkowników pomieszczeń rekreacyjnych, przy kawiarni i w pobliżu drugiego wejścia zaprojektowano także zewnętrzny taras z możliwością użytkowania w sezonie letnim jako kawiarniany ogródek.

Teren wokół budynku zaprojektowano jako ogólnodostępną przestrzeń o przeznaczeniu sportowo-rekreacyjnym.

Obiekt w trakcie realizacji.

Przedszkole Miejskie w Gorzowie Wlkp.

 Projekt koncepcyjny przedszkola miejskiego opracowany razem z Programem Funkcjonalno-użytkowym. Zgodnie z wytycznymi Inwestora  budynek  parterowy z wewnętrznym dziedzińcem,  z płaskim dachem, przeznaczony  na 8 oddziałów przedszkolnych dla 200 dzieci. W obiekcie  przewiduje się również szatnię, salę gimnastyczną, salę do zabaw, oraz kuchnię, pomieszczenia administracyjne i zaplecze techniczno – magazynowe. Obiekt umieszczono w północnej części działki, zapewniając  możliwość wykonania wjazdu na działkę  oraz zaprojektowanie przed budynkiem parkingu dla samochodów osobowych i wykonanie dojazdu pożarowego. Na terenie projektuje się również place zabaw dla dzieci, zieleń ogrodową, elementy małej architektury, alejki, ławki, oświetlenie zewnętrzne, nasadzenia zieleni, w tym wysokiej,  ogrodzenie działki. Główne wejście do budynku od strony północnej.  Budynek posiada dodatkowe wyjścia ewakuacyjne. Wejście główne prowadzi do hallu wejściowego, stanowiącego centralną część obiektu, z dostępem do części administracyjno – biurowej, sali gimnastycznej i szatni dla dzieci. Wszystkie sale dla dzieci – oddziały posiadają wydzieloną łazienkę, schowek oraz wyjście na taras i place zabaw. Kuchnia z osobnym wejściem dla dostaw umieszczona w pobliżu dojazdu, od strony północnej. Przewiduje się rozwożenie posiłków na wózkach do oddziałów. Dostępne od zewnątrz projektuje się: WC dla dzieci, pomieszczenie ogrodnika, węzeł cieplny. Obiekt w całości dostępny dla osób niepełnosprawnych. 

Dom jednorodzinny – projekt wnętrz

Projekt wnętrz domu jednorodzinnego.

Łazienka – projekt konkursowy

Projekt łazienki otrzymał wyróżnienie w konkursie Bathroom Design Challenge zorganizowanym przez

Architektura&Biznes i Duravit.

Łazienka lounge – łazienka jako salon, pomieszczenie reprezentacyjne i przestronne dla spotkań w większym gronie, ale także łazienka jako miejsce wypoczynku, enklawa spokoju i wyciszenia. Taka jest też idea tego projektu – łazienka pełna światła, przestrzeni i prostoty,  umożliwiająca kilku osobom jednocześnie całkowity relaks dzięki wyjątkowym i nowatorskim urządzeniom,  nawiązująca w swojej formie do nowoczesnego i minimalistycznego designu  wyposażenia łazienkowego proponowanego przez  Duravit. Łazienkę zaprojektowano jako jedną przestrzeń, z częścią codzienną  znajdującą się w pobliżu wejścia, z wydzieloną toaletą. W toalecie zastosowano komfortowe i najnowocześniejsze obecnie rozwiązanie  czyli miskę  z deską myjącą SensoWash C. W głębi łazienki  zlokalizowano część wypoczynkową, w otoczeniu naturalnej zieleni  poprowadzonej po ścianach znajdują się urządzenia zapewniające regenerację organizmu i odprężenie – sauna, wanna do „floatingu” i duża wanna z hydromasażem; w tej części jest też miejsce na wypoczynek  po saunie czy kąpieli np. na szezlongu.

Apartament dla singla

Projekt wnętrz dla małego mieszkania dla singla wraz ze zmianą układu funkcjonalnego apartamentu– układu ścian działowych i rozmieszczenia pomieszczeń.